Livsstil og plantebaseret mad for alle

Abrikos is #nicecream

Abrikos is #nicecream

Indeholder affiliatelinks 

Jeg lavede en lille afstemning på instagram der gik på, om i ønskede mine favorit nicecream opskrifter lagt herind på bloggen. Resultatet var ret overvældende – det var der bestemt stemning for! Så nu skal i bare se løjer. Jeg starter en lille serie af #nicecream, så i løbet af ikke alt for lang tid, får i en helt vifte af varianter at gå i krig med.

Jeg har en vitamix blender, men vi er ikke blevet venner når det kommer til nicecream, så jeg laver mine is i en billig men kraftig foodprocessor (linket er den maskine jeg har brugt i 2 år). Bruger du en knapt så stærk blender, så lad lige de froste ting tø lidt, og prøv dig frem i forhold til hvad der virker. Generelt, så stopper jeg ofte maskinen og trykker massen ned i bunden, tænder og repeat – lige indtil isen er ensartet. Men husk, at hvis du blender for meget, så smelter isen.

Det lyder nok sværere end det er, at lykkes med at lave en god nicecream. Det handler i bund og grund bare om at lære sin blender at kende og kan den ikke stå distancen, vil jeg klart anbefale en foodprocessor som den jeg har linket til ovenfor, da den også er fantastisk til pesto, humus, falafel og det meste andet.. En vitamix er klart bedst (også selvom jeg ikke helt kan finde ud af at lave is på den) men mest hvis man laver mange smoothies, cashew cheesecakes og cashew saucer, da den blender HELT ensartet, men altså også koster ret mange penge.

Tilbage til netop den her is… Abrikos sorbet får jeg lyst til at kalde den, for det er det den smager af. Syrlig, cremet og bare mega sommerlig! Du kan selv vælge, om du som jeg vil spise den usødet og evt. hælde lidt ahornsirup oven på, eller om du ønsker en lidt sødere is. I så fald tilsætter du bare ahornsirup (eller en anden sirup du godt kan lide) og blender det med.

Jeg spiser tit is til morgenmad, og jeg skal ellers love for at den her er god med granola! Det søde komplimenterer det kolde og syrlige så godt og ærligt, der findes ikke noget mere luksusagtigt end at spise is til morgenmad ;)

Følger du med på instagram? Her deler jeg dagligt inspiration til grøn mad og jeg bliver glad hvis du har lyst til at følge med. Jeg kan også findes på Bloglovin’, Pinterest og Facebook!

Abrikos nicecream

04/06/2018
: 2
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: easy

By:

Ingredients
  • 13 abrikoser, halveret og frosset ned (uden sten)
  • 1 moden banan
  • et skvæt mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • Evt. et par spiseskeer ahornsirup i eller ovenpå.
Directions
  • Step 1 Første skridt er at fryse abrikoserne ned. De skal være modne, så stenen er let at tage ud. Lad dem blive helt frosne.
  • Step 2 Kom abrikoser, banan, lidt mandelmælk ohm evt. ahornsirup i en foodprocessor eller blender (se tekst for mere info) og tænd så.
  • Step 3 I en foodprocessor kaster den blandingen lidt voldsomt rundt, indtil den får fat og hakker abrokoserne ud. Når det er sket, så stopper du den, rører godt rundt, da det tit er det i bunden der bliver til nicecream først. Mas det ned ad og tænd så igen. Sådan fortsætter du et par minutter til det lykkes.
  • Step 4 I en blender er det godt at have en tamper der skubber blandingen ned mod knivene. Lad evt abrikoserne tø lidt først, og tilsæt lidt mere væske end i en foodprocessor.
  • Step 5 Servér herefter – gerne med lidt ahornsirup på, frisk frugt eller evt. granola.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]1 thought on “Abrikos is #nicecream”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *