Livsstil og plantebaseret mad for alle

Bircher müsli – en hurtig, glutenfri og rigtig lækker morgenmad

Bircher müsli – en hurtig, glutenfri og rigtig lækker morgenmad

Jeg fortsætter lidt i morgenmadsgenren. Jeg er nemlig blevet ellevild med Birchers müesli, en kold, overnight grød, der er så god, at selv min grød-hadende mand, gerne spiser denne til morgenmad!

Grøden er glutenfri, da jeg har valgt at bruge glutenfrie kornsorter – hvilket naturligvis ikke er et must, hvis du ikke ønsker det.

Jeg har opdaget, at du slet ikke behøver lade den stå natten over, hvis du har travlt. Du kan faktisk bare stå op, hælde noget af blandingen i en skål og mixe med væsken, gå i bad og tage tøj på – så er grøden faktisk klar. Det har reddet mig et par gange, da jeg har det med at glemme det om aftenen. Når jeg laver den om morgenen, lader jeg den trække med et lille æble i tern, i blandingen. Det er så lækkert og friskt. Den version har jeg ikke testet natten over, så kan ikke helt sige hvordan æblerne i så fald bliver.

Du kan blande med lige det du ønsker. Jeg har fundet ud af, at det smager ret godt, med halv æblejuice, halv kokosvand og halv havremælk, halv kokosvand. Men kokosvand er dyrt – og føl dig endelig velkommen til at udskifte det med vand, eller den plantemælk du bedst kan lide.

Det er dyrt at købe ind til denne omgang. Jeg brugte 350 kr på alle korn, frø osv, men husk på, at der er til lang tid. Når du har brugt din blanding, så har du alle ingredienser til at lave en omgang mere, igen og igen!

Følg meget gerne med på instagram @katinkafabricius , facebook eller måske youtube! Der er ingen videoer endnu – men det kan jeg godt afsløre, at der kommer :)

Bicher müesli

15/11/2017
: 10
: 10 min
: easy

By:

Ingredients
 • 2 dl glutenfri havregryn
 • 2 dl quinoa flager
 • 1 dl boghvede flager
 • 1 dl chiafrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl poppede quinoa
 • 1 dl kokos mel (evt. flager)
 • 1-2 tsk. kanel
 • 1 dl hampefrø
 • En lille håndfuld tørret mango, skåret i tern
 • Blåbær, æble, banan, kokos eller lignende til topping
 • Vand/æblejuice/kokosvand/havremælk til opblødning - læs teksten ovenfor.
 • Kokosyoghurt fra Alpro
Directions
 • Step 1 Find et stort glas eller beholder og kom alle ingredienserne heri (ikke væske, toppings og yoghurt) og ryst glasset godt.
 • Step 2 Når du skal forberede grøden, tager du ca. 2 dl pr. person, og blander med 2 spiseskeer yoghurt og den væske du vælger. Jeg foretrækker halv æblejuice, halv kokosvand, eller halv kokosvand(eller bare vand) og halv havremælk. Konsistensen skal være som en ret tynd grød.
 • Step 3 Stil grøden på køl til næste morgen – eller bare 20-30 minutter.
 • Step 4 Top grøden med frisk eller frosen frugt, frø, kokos eller hvad du ønsker. Evt. lidt sirup og rigtig gerne et skvæt havremælk.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *