Livsstil og plantebaseret mad for alle

Cashewsmør + et tip om billige cashewnødder

Cashewsmør + et tip om billige cashewnødder

Jeg er vild med cashewnødder. Både fordi det er en fanstastisk snack, men også for de egenskaber de rummer… Vidste du, at du både kan lave cashewsmør selv, samt sauce, vegansk cheesecake og plantemælk – med cashewnødder som hovedingrediens?  Det kan du og det er mega lækkert. Jeg elsker at det giver mulighed for at spise cremede saucer og kager, samtidig med at det er super sundt.

Jeg så faktisk engang i en dokumentar, at 1 håndfuld om dagen kunne kurere depression…. Det er da interessant. Jeg lover det bliver nemt at spise en håndfuld om dagen, hvis du lærer at inkorporere dem i din madlavning.

I dag vil jeg kort fortælle hvordan du kan lave cashewsmør, samt hvor jeg køber billige cashewnødder til ca. halv pris af dem i butikkerne..

Jeg køber nemlig store partier nødder hjem fra England. Det er fra siden Buy wholefoods. Her får jeg både billige cashews, mandler, kakaonibs, kakao, mandelsmør, vanilje, barley grass juice powder, mandelmel og meget mere, men det allersmarteste er, i forhold til cashews, at man kan købe cashewstykker endnu billigere. Stykkerne er store nok til at jeg også spiser dem som de er og jeg lover jeg for, at det ingen indvirkning har på smagen. Til gengæld er det meget billigere.

Du skal købe for ca. 800 (danske) kr.  for at få fri fragt, men deres sortiment er enormt, så det burde ikke være noget problem, og deres service er sublim. Der kommer naturligvis ikke told på, da pakken bliver sent fra England.

Cashewsmør kan bruges til mange ting. Brug det som peanutbutter. En klat på din smoothiebowl, under en bananmad, i daddelkugler, eller lige hvad du har lyst til. Du kan se hvilken foodprocessor jeg bruger her.

Husk at følg mig på instagram hvor jeg deler en masse grøn inspiration hver eneste dag! Jeg kan også findes på Bloglovin’, Pinterest og Facebook! Og prøver du mine opskrifter eller bliver du inspireret af det jeg laver – så tag mig endelig. Vil elske at se hvad i får kreeret :)

Cashewsmør

18/06/2018
: En lille bøtte
:
: 5 min
: 5 min
: easy

By:

Ingredients
  • 240 gr./4 dl cashewnødder. (eller hvor meget du ønsker)
  • 1/4 tsk havsalt
Directions
  • Step 1 Bag cashewnødderne ved 150 grader i et par minutter til de bliver gyldne (5-10 min) og tag dem ud. De skal køle af.
  • Step 2 Kom dem så i en foodprocessor eller en powerblender sammen med salt, og blend nu amok til nødderne bliver til nøddesmør. Det kræver at du stopper maskinen og skraber kanter et par gange, samt masser massen ned til knivene. Forvent at det tager lidt tid.
  • Step 3 Kom i en bøtte og nyd!

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *