Livsstil og plantebaseret mad for alle

Chili sin carne med friske tomater

Chili sin carne med friske tomater

Hvis du nåede at besøge min forrige job, så ved du, at denne ret er en af mine absolut favoritter – for ikke at tale om min mand! Vi laver en kæmpe gryde, som opskriften også ligger op til, og spiser chili 2-3 dage i træk. Uden problemer!

En god chili skal kunne lidt af det hele… Den skal mætte godt, smage “varmt” af de dejlige krydderier og så skal den have et eller flere friske elementer, til lige at bryde med det lidt tunge, vinterlige. Og så skal den selvfølgelig smage lidt af chili – og det er her uenigheden opstår, ikke? Stærk mad har det med at dele vandende. Hos os, laver jeg den så den smager meget af de dejlige krydderier, men mildt, når det kommer til chili. Til gengæld hakker jeg gerne en masse chili vi kan bruge som topping – så det lille tip kan du tage til dig, hvis i er uenige om chilistyrken, eller har små børn der spiser med.

Og nej, Chili sin carne skal ikke spises med ris. Det kan den, men det er ikke meningen. Den smager så godt i sig selv, toppet med friske tomater.

Følg meget gerne med på instagram @katinkafabricius , facebook eller måske youtube! Der er ingen videoer endnu – men det kan jeg godt afsløre, at der kommer :)

Chili sin carne med friske tomater

24/10/2017
: 8
: 10 min
: 40 min
: Easy

By:

Ingredients
  • 1 dåse baked beans
  • 2 dåser kidneybønner
  • 2 dl bulgur
  • 2 flasker mosede tomater
  • 1 stort løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, fint hakket
  • 2 friske majs (alternativt dåse, hvis de ikke kan skaffes)
  • 3 store gulerødder, skrællet og revet groft
  • 3 tsk. spidskommen
  • 1-2 tsk. stødt koriander
  • 1 knivspids kanel
  • 1 bakke cherrytomater
  • Frisk persille
  • 1 chili
  • evt. Soyade (eller lign.), guacamole er også rigtig godt.
  • Olie til stegning
  • Vand
  • Salt
Directions
  • Step 1 Hak løg og hvidløg, og skær majsene fra kolben. Skræl og riv gulerødderne. Åben dåserne og skyl kidney bønnerne i en sigte.
  • Step 2 Steg løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie, til løgene er blanke. Tilsæt da krydderierne og steg 1 minut.
  • Step 3 Tilsæt de mosede tomater og varm det op.
  • Step 4 Tilsæt bulgur og 1 dl vand. Kog chilien og tilsæt vand når den tørrer ud, indtil bulguren er mør.
  • Step 5 Herefter tilsættes de friske majs og retten smages til med salt og koges igennem et øjeblik.
  • Step 6 Imens hakkes tomater i halve eller kvarte, persille skyldes og hakkes groft, chilien hakkes fint og evt. soyayoghurt kan smages til med salt, peber og hvidløg.
  • Step 7 Servér i skåle med rigeligt topping på.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *