Livsstil og plantebaseret mad for alle

Græskarsuppe med rød karry

Græskarsuppe med rød karry

Mmmh… Efteråret har lige så stille meldt sin ankomst – se bare mit køleskab, fyldt med græskar og andre gode sager.

Jeg er klart mest til sommer og sol, men jeg ville lyve, hvis jeg ikke indrømmede, at det også er lidt hyggeligt med efterår. Tæpper, te, varm og krydret mad.. Og varme trøjer, åh. Dem har jeg faktisk savnet!

Derfor får i her en nem opskrift på en krydret græskarsuppe, og så er efteråret ligesom budt velkommen.

Husk at følge med på instagram hvor jeg deler en masse inspiration, samt facebook og min nye youtube kanal.

Og nu til opskriften!

Græskarsuppe med rød karry

13/09/2018
: 2
: easy

By:

Ingredients
 • 2 løg
 • 3-4 fed hvidløg
 • ca. 1 lille spiseske rød karry paste
 • 1 hokkaido græskar
 • 2/3 spiseske herbamare bouillon (eller terning)
 • 2 dl vand
 • 1 dåse kokosmælk
 • salt
 • lidt olie
 • evt lidt frisk revet ingefær
 • topping, evt. koriander, persille, stegt grønkål, stegt tofu
Directions
 • Step 1 Vask græskaret, skær enderne af og skær i tern.
 • Step 2 Pil og hak løg og hvidløg.
 • Step 3 Varm en gryde op og steg græskar, løg og hvidløg i lidt olie til løgene bliver blanke.
 • Step 4 Tilsæt karrypaste. Husk at det kan være lidt spicy, så er du i tvivl om styrken, så tilsæt lidt mindre og smag til senere. Lad det stege et minut under omrøring.
 • Step 5 Tilsæt vand, kokosmælk, bouillon og evt frisk ingefær for mere spice.
 • Step 6 Lad det koge op og derefter småsimre 15 minutter.
 • Step 7 Hæld suppen i en blender og blend den helt glat. En stavblender kan også gå an.
 • Step 8 Smag til med vand og tilsæt evt. mere vand, hvis der er behov for det – Hokkaido græskar kan jo variere i størrelsen, så gå efter en cremet tyk suppe, uden at den bliver for tyk og næsten som mos.
 • Step 9 Anret med nogle toppings. Her ses grønkål stegt på en meget varm pande med lidt olie. Det bliver lidt sprødt og meget lækkert med suppen. Server evt. brød til.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *