Livsstil og plantebaseret mad for alle

Mac ‘n cheeze // Pasta med cremet hokkaido

Mac ‘n cheeze // Pasta med cremet hokkaido

 

På denne tid af året sælges de fine hokkaidogræskar alle steder – så de skal selvfølgelig inkorporeres i madlavningen! Jeg bruger dem i supper, kage og pasta. Og jeg lover, pastaen går som varmt brød herhjemme – både hos børnene og de voksne.

Hokkaido bliver helt utrolig cremet, når det enten koges eller bages (især bages) og når du blander det med de rigtige ingredienser, så bliver resultatet utrolig lækkert, mættende og næsten ostet, som en mac ‘n cheese, bare 100% sundere og mere tilfredsstillende.

Du kan lave en spicy version – eller du kan lade være. Begge versioner er herlige, på hver deres måde. Så selvom græskarets sødme matcher godt med lidt bid fra chili, så lav den præcis som du ønsker. Skal den være stærk, så kog lidt chili med kartoflerne og smag til med mere hakket chili når cremen er blendet.

Følg meget gerne med på instagram @katinkafabricius , facebook eller måske youtube! Der er ingen videoer endnu – men det kan jeg godt afsløre, at der kommer :)

Mac'n Cheeze

24/10/2017
: 4 personer
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: Nem

By:

Ingredients
  • 1/2 hokkaido
  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 0,5-0,75 dl gærflager
  • Urtesalt/salt
  • Løgpulver
  • Muskatnød
  • 500 gr. tørret pasta
  • Evt. 1/2 chili, hakket
Directions
  • Step 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • Step 2 Vask/skur hokkaidoen, skræld kartoflerne, pil løg og del det i et par både. Del hokkaidoen i både og læg dem på en beklædt bageplade. Bag til de er møre, ca. 20 minutter.
  • Step 3 TIP: har du travlt, så kog hokkaido sammen med resten i stedet. Bagningen gør blot konsistensen mere cremet.
  • Step 4 Skær kartoflerne i små tern og kom dem og løg i en gryde. Dæk med vand og kog det helt mørt.
  • Step 5 Kog pastaen i en gryde med salt i vandet.
  • Step 6 Tilsæt det bagte hokkaido og blend med en stavblender, til det er helt blendet. Tilsæt vand undervejs, så du får en lækker konsistens.
  • Step 7 Smag til med gærflager, kryderier og evt chili. Sørg for at røre gærflagerne helt ud, så der ikke er klumper i cremen.
  • Step 8 Dræn pastaen og mix med hokkaidocremen.
  • Step 9 Servér gerne med en frisk, syrlig salat.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *