Livsstil og plantebaseret mad for alle

Peanutbutter curry

Peanutbutter curry

Nu delte jeg opskriften på den ultimative – og endda sunde romkugle i går, men i skal ikke snydes for denne lækre curry i dag. Jeg er for det første mega fan af alt slags curry… Det kan ikke kun være mig? men især de thaiinspirerede, de kan altså noget!

Denne curry er super cremet, super smagfuld, men også virkelig simpel at lave. Du kan godt undlade nogle af grøntsagerne, eller erstatte dem med det du har, ligesom du kan skrue op og ned for styrken – men jeg skal love for, at den er god som den er.

Vi havde til frokost (3 Pers.) og aftensmad til 2 i sådan en omgang her.

Husk at følge med på instagram hvor jeg deler en masse inspiration, samt facebook og min nye youtube kanal

Hvis du prøver min opskrift og deler et billede af det på instagram, så tag #katinkafabricius @katinkafabricius – jeg elsker at se med og måske reposter jeg dit billede!

Den skal serveres med ris – jasmin (som jeg brugte), basmati eller måske de sundere brune ris. Det bestemmer du!

Peanutbutter curry

11/10/2018
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light)
  • 3-4 spiseskeer peanutbutter (jeg tager dem med top på)
  • 2 tsk rød currypaste
  • 2 tsk tomatpure
  • 2 tsk herbamare bouillon (eller en terning)
  • 2 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 1/2 blomkål
  • 1 bakke østershatte
  • evt. koriander, thaibasilikum eller persille som topping
  • ris
Directions
  • Step 1 Kog dine ris efter anvisningen på pakken.
  • Step 2 Skyl alle grøntsager, hak løg og hvidløg.
  • Step 3 Steg løg og hvidløg i lidt olie – tilsæt currypaste og tomatpure efter et par minutter og steg et minut mere.
  • Step 4 Tilsæt da kokosmælk og herbamare, lad det koge op.
  • Step 5 Efter det har simret lidt, tilsætter du peanutbutter. Lad det simre mens du skærer grøntsager.
  • Step 6 Skær squash i 0,5 cm skiver, blomkål i mindre buketter og peberfrugt i strimler. Del østershattene i trevler.
  • Step 7 Tilsæt først blomkål og squash og efter et minut eller 3 peberfrugten. Når grøntsagerne er møre, tilsæt da østershattene og lad det simre et minut.
  • Step 8 Smag saucen til med salt, peanutbutter og rød currypaste og servér med ris.


Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *