Livsstil og plantebaseret mad for alle

Perfekte morgenboller

Perfekte morgenboller

Jeg bager ret meget. Gerne et par gange om ugen. Jeg har prøvet mange opskrifter efterhånden, men vender altid tilbage til min egne boller, som jeg altid har succes med.

Hvad du drysser på dem, det er op til dig. Men spørger du mig, så skal der birkes på! OG hampefrø inden i. Det er virkelig, virkelig lækkert. Jeg bager dem også som brød, eller med flagesalt og krydderier på, hvis de skal bruges til maden. Mums.

Det er helt med vilje, at jeg ikke har angivet hvor meget mel der skal i, for det vigtige er, at den får den rette konsistens. Den skal ikke længere være grød, men ej heller kunne æltes. Jeg stopper med at komme mel i, når dejen begynder at løfte sig i kanterne, når jeg rører i den. Forestil dig, at dejen skal kunne komme på en bageplade ved hjælp af 2 skeer, uden at smatte helt ud, men stadig så klistret at du ikke kan forme dem med fingrene.

Følg meget gerne med på instagram @katinkafabricius , facebook eller måske youtube! Der er ingen videoer endnu – men det kan jeg godt afsløre, at der kommer :)

Perfekte morgenboller

13/11/2017
: 10-12
: 1 hr
: 20 min
: 1 hr 20 min
: easy

By:

Ingredients
  • 1/2 pakke gær (gerne økologisk)
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 spiseske sukker
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl rugmel
  • 3 spiseskeer hampefrø
  • 1 tsk salt
  • Hvedemel efter behov
  • Kaffe til pensling
  • Birkes til topping
Directions
  • Step 1 Først smuldrer du gæret i en skål og hælder det lunkne vand i. Tilsæt salt og sukker og rør igennem.
  • Step 2 Tilsæt rugmel, hampefrø og havregryn, og rør igen.
  • Step 3 Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Rør grunddigt, og stræb efter en konsistens som beskrevet i teksten overfor, en sej, klistret men ikke grødet dej. Det skal være lidt svært at rører i den til sidst.
  • Step 4 Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Step 5 Tænd for ovnen på 220 grader.
  • Step 6 Når dejen er færdighævet, så form boller med to skeer på en bageplade. Slå ikke luften ud af dejen – tager bare en klat med skeerne og placerer den på bagepladen.
  • Step 7 Pensl med kaffe, og drys med rigeligt birkes.
  • Step 8 Bag bollerne ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af lidt inden i spiser dem :-)

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Veganske fiksefrikadeller

Veganske fiksefrikadeller

Jeg er vild med navnet. Fiksefrikadeller. Haha. Jeg synes det er lidt morsomt, med nogle af de navne veganske retter får tilegnet sig, og fiksefrikadeller opstod (desværre, ville gerne have været morsom) ved et tilfælde. Jeg havde lavet nogle deller til os og måtte forlade […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *