Livsstil og plantebaseret mad for alle

Veganske pandekager med øl

Veganske pandekager med øl

Helt klassiske pandekager, præcis som dem min mormor lavede til mig – bare vegansk. Det kan lade sig gøre! Jeg var igennem et par forsøg, der ikke lykkedes helt så godt som jeg havde håbet, men nu er den der. Jeg er tilfreds og jeg håber i synes om opskriften.

De er super lette at lave, og så smager pandekager jo bare fantastisk, uanset om det bare er med sukker, is eller måske blåbærskum, som mine på billedet. Øl i pandekager lyder måske mærkeligt, hvis man ikke er vokset op med det, men det kan noget helt særligt. Pandekagerne bliver lettere og får en helt fantastisk smag – så har du ikke prøvet det før, så skal du endelig ikke lade dig skræmme!

Jeg fik ca. 20 tynde pandekager ud af dejen, men antallet kan svinge lidt, alt efter hvor tykke, store eller så man laver dem. Jeg foretrækker personligt at de er tynde, da det ellers kan blive lidt for meget af det gode for mig.

Blåbærskum laver jeg bare af en brik pisket soyafløde (den søde, piskbare) og et skvæt citron, og en god håndfuld frosne (gerne vilde) blåbær, som jeg lige skylder i koldt vand. Rør det sammen så skummet er lyserødt. Det er så lækkert med de syrlige bær der gemmer sig i cremen.

Følg meget gerne med på instagram @katinkafabricius , facebook eller måske youtube! Der er ingen videoer endnu – men det kan jeg godt afsløre, at der kommer :)

Panderkager med øl

02/04/2018
: 10
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: Easy

By:

Ingredients
 • 4 dl hvedemel
 • 1 tsk god vaniljesukker
 • 4 tsk sukker
 • 5 dl usødet soyamælk
 • 1,5-2 dl øl
 • 1 tsk salt
 • evt. et skvæt vand
 • Smørbar til stegning
Directions
 • Step 1 Kom alle tørre ingredienser i en skål og pisk derefter soyamælk i. Pisk godt, så der ikke kommer klumper i dejen.
 • Step 2 Tilsæt så øl, og pisk igen.
 • Step 3 Varm en pande op på medium varme.
 • Step 4 Steg pandekagerne i lidt smørbar – jeg kommer lidt på ved hver eller hveranden pandekage.
 • Step 5 De skal være tørre på overfladen, inden de vendes.

Related Posts

Fantastiske sunde romkugler

Fantastiske sunde romkugler

Jeg har læst om sunde romkugler og prøvet mig lidt frem med forskellige opskrifter. De var alle sammen gode, men ikke heeelt som jeg husker dem. Så jeg prøvede at kombinere disse – og voila! Helt autentiske romkugler…. Jeg mener det! De smager altså som […]

Gravid for tredje gang ♡

Gravid for tredje gang ♡

  Det er ved at være noget tid siden, at jeg på instagram afslørede at vi venter en baby i det nye år. Det hele er lidt vildt og selvom der er lang tid til, så går det hele bare hurtigt denne gang. “Ej, jeg […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *